//////

Zupa dobra na rozgrzanie

Dobra, ciepła zupa działa czasem lepiej niż nie jedno lekarstwo. Zwłaszcza w czasie gnębiącego przeziębienia. Ciepła zupa rozgrzewa i na dodatek wnosi do organizmu potrzebne witaminy. Do jednej z najpopularniejszych zup na rozgrzanie jest klasyczny rosół. Podaje się do na przeziębienie nie tylko w Polsce. Rosół to zupa bardzo prosta w przygotowaniu. Najważniejszy jest w niej wywar. Do wody wrzuca się najlepiej naturalną kostkę rosołową oraz mięso, najczęściej jest to mięso z kurczaka, można również dodać wołowinę, połączyć różne rodzaje mięsa, co sprawia, że zupa jest jeszcze lepsza. Im dłużej gotuje się taką zupę, tym lepszy ma ona smak. Jeśli zagotuje się już wywar należy dodać warzywa, ich im więcej tym lepiej. Dodaje się marchew, pietruszkę, seler, por, podpaloną lekko na palniki cebulę, dodatkowo koperek. Zupa oprócz licznych warzyw musi być również dobrze doprawiona. Nie może zabraknąć tu soli oraz pieprzu. Na dodatek można dodać przyprawy przeznaczone do zup. Nada zupie ostrości, wyrazu i smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *